2016. máj 23.

Terepfokozat - 1. rész

írta: Jin_Ke (Fotelkommandó)
Terepfokozat - 1. rész

Megérkezett a videósorozat 1. része.

Az első nap általában az odautazással és a táborhely kereséssel telik, de most sikerült viszonylag hamar elindulnunk, így be tudtunk sűríteni még 4 óra könnyű terepet a napba. Az első napon az egyetlen nehézség a táborhely keresésekor adódott, ugyanis a nap végére a track zsákutcába vezetett, így végül egy gondozott gyümölcsös határában vertünk tábort, szakadó esőben. Erről sajnos nem készült videó, egyrészt mert még amatőrök vagyunk a témában, másrészt a tábor vízvédelméről próbáltunk gondoskodni, ami szerencsére elég jól sikerült. Egy 2,5 méteres teleszkópos alumínium rúd, egy 12nm-es vízhatlan ponyva és pár méter kötél volt a megmentőnk. Mivel a táborhelyünk elhagyása előtt mindig alaposan rendet rakunk, ezért most sem igazán tűnt fel senkinek, hogy ott jártunk.

Az odaút fénypontja idén is Huta Certeze városa volt, ahol a legmegalománabb össznépi játékot játsszák a külföldön dolgozó lakosok. Építészek csak ülve és karfába kapaszkodva nézzék a videót!

Amit az ilyen jellegű videóanyag elkészítéséről tanultunk:

- Ha három különböző készüléket viszünk, (esetünkben egy GoPro Black Hero4, egy LG G4 mobiltelefon és egy Nikon D90 DSLR), akkor akármennyire is igyekszünk, a videón az nagyon el fog ütni.

- A D90-et egyáltalán nem erre találták ki, ráadásul egy 18-105-ös alapobjektívvel, manuális fókusszal, kézből, mozgó témát videózni, olyan mint villával enni a levest.

- Ha süt a nap és nincs nálunk napszemüveg, akkor végig hunyorítani fogunk a felvétel alatt, és ettől pont úgy fogunk kinézni, mint aki éppen élőben kap beöntést...

 

Szóval van mit tanulnunk és van hova fejlődnünk, de szerencsére baromira élvezzük :)

 

Az igazán gyönyörű és izgalmasabb helyszínek a második részben várhatóak, jövő héten.

Szólj hozzá

Szabadidő