2016. aug 22.

Támadás a Fehér ház ellen Londonban!44! - mert értékeljük a sz@rt is

írta: AnthonyStark
Támadás a Fehér ház ellen Londonban!44! - mert értékeljük a sz@rt is

Nem, ha a filmben látható bármelyik gépfegyvert szorítják a fejemhez, akkor sem tudom megmagyarázni, hogy mifajta nem evilági entitás vitt rá, hogy megnézzem ezt a filmet...

Az egyik ámerikai esti show-ban van egy rendkívül jó kezdeményezés, a sztárok olvassák fel a twitteren nekik címzett gonosz üzeneteket. (Lent, linken található egy-kettő) 
Ide Gerard Butlert is meghívták, akiről a tweetelő csak annyit írt, hogy nem érti a derék Butler helyzetét, biztos hogy van valami vaskos diákhitele amiért képes elvállalni ennyire szar filmeket...Na, ez két évvel ezelőtt volt és barátunk azóta mit sem változott a szerepválasztásai szempontjából. Ezzel pedig filmünket úgy nagy vonalakban le is fedtük. Az első rész sem volt egy egyszerű húzás, de ez azt hiszem túltett rajta!


A film főszereplői: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, és Jackie Earle Haley. - mit tettél Rorschach?

-

A sztoriról röviden: (Bár mondhatnám, hogy van mit szpoilerezni)


Gerard Butler karaktere az első rész után, a hamarosan születendő gyermekét várja újdonsült feleségétől. Az idill közepette belekezd egy nehéz, és rendkívül szomorú felmondó e-mailbe, melyet a finoman plánban mutatott Macbookján próbál meg megírni. Na nem azért írom hogy csak próbálkozik, mert buta, csak hát nagyon szereti a munkáját, a zászlót, és Aaron Eckhart karakterét. Mielőtt a háromsoros levelet befejezhetné, jön a hír, az angélus miniszterelnök szívrohamban elhunyt. - aki, ha tudta volna mi vár rá, inkább magát öli meg - 
Így hát a szoros határidő miatt főhősünk a közelgő vakációját is skippeli, és indul is Aaron Eckhart, és Angela Bassett karakterével Londonba, a temetésre.


A legnagyobb pusztítás okán, nagyjából minden külföldi politikus külön járműtípussal érkezik a temetésre. Hogy mit értek az alatt, hogy a legnagyobb pusztítás? Hát hogy a búbánatosba robbantanád és lőnéd ementáli sajttá a derék gyarmatosítók fővárosát, és minden szemetet amit odafújt a szél a temetésre, ha nem úgy hogy a főváros összes fontos pontján egyszerre terroristáskodsz? Na, de mindegy is, mert így találkozhatunk az Olasz miniszterelnökkel, aki a WESTMINSTER apátság tetején várja a többi politikust, egy gazella testű modellel.(Berlusconi utánzása jó poén volt, na)  Aztán ott a francia miniszterelnök, aki egy félig nyitott tetejű motorcsónakkal érkezik - wtf? - és állomásozik a csónakban, a Temze partján. A többiek autóval érkeznek, más-más útvonalon, van aki pedig már ott is van. Igen, jól gondoltad, az amerikai.

A fentieknek köszönhetően a derék Bobbyk, és rendőrök közé beférkőzött faszomisztáni terroristák - nem röhög, a magyar szinkronból loptam...- agyonlőnek, és felrobbantanak mindenkit. Tehát bruttó 1 perc 44 másodperc alatt kiiktatják a világ vezető politikusait, valamint lerobbantanak EGY hidat...Amúgy mi az anyámért robbant valaki le EGY darab hidat? Mit gondolnak, a többi onnantól magától leomlik?
Természetesen itt nincs vége a filmnek, hiszen amerikai elnököt nem olyan könnyű elintézni, mert hála az égnek vele van a komornyikja, - Érted, Butler, na, na? -, aki egy kézifegyverrel, szétlő mindenkit.
Na, itt még csak bokáig ért a meleg húgy a stúdió fejeseinek a film megtekintésekor, innentől kezdett el nyakig felkúszni. Innentől ugyanis van itt minden, amit egy magára kicsit is adó kém/összeesküvéses akciófilm film akarhat. Árulás, hazafiasság, indokolatlan bazdmegolás és tesztoszteron szint. Na meg persze robbantások és cool bro momentumok...

A film mondanivalója - mert igen, az is van, ne legyél rosszindulatú - az utolsó ökölharcok egyikében derül ki, mikor is Butler megmondja a közel-keleti terroristának, - miközben verik egymást, mint tini a bohócot a paplan alatt - hogy ti (faszomisztán összes lakója) el fogtok tűnni a süllyesztőben, míg ÁMERIKÁ itt lesz még 1000 év múlva is. Whoá, érted? Ez lényegében egy fokkal drágább Tudta-e kampány. Még maga Nagy Feró sem fogalmazhatott volna szebben.

Ezen kívül szót kell még ejteni a műveleti szobában a saját verejtékükben fürdő és aggódó Morgan Freemanről, és társairól, akik végig asszisztálják a filmet. Pont olyanok, mint bármelyikőnk aggódó édesanyja, mikor gyerekkorunkban látták, ebből sürgősségi lesz. Csak éppen a CIA és hasonló kormányszervek vezetőinél sokkal elegánsabban kezelték a helyzeteket.
Külön öröm például látni Jackie Earle Haley-t, aki a közel elmebeteg Rorschachot játszotta a Watchmenben, amint az egyik alkalommal csak annyit mondott, "Én ezt nézni sem bírom", és elfordult...ehhh. Szarkazmus?


A vége természetesen happy end, gyerek kipottyan a feleségből, az elnök él, Amerika boldog, és a felmondó e-mailt amit eddig piszkozatként őrizgetett Mr. Butler a gépén, kitörli, jelezve ezzel hogy reszkessetek, lesz még folytatás...

A legszomorúbb az egészben, hogy a rottenen például ugyanúgy 26%-on áll ez a film, mint a Suicide Squad...
Összességében bántanám a filmet, de nincs szívem, mert sokszor érezhető volt, hogy ezt ők sem gondolják komolyan, és néhányszor már annyira bohózatba hajlott a mozi, hogy azon vettem észre magamat, hogy perverz módon röhögtem, és élveztem a filmet.


Természetesen azért a vérgenyó előbújik belőlem, így hát maximum inszomniásoknak, fejlövésből és/vagy lobotómiából lábadozóknak ajánlom ezt a művet. És mindenkinek aki szereti...Jin_Ke, most rád nézek.

Néhány mean tweet videó, inkább ezt nézzétek:

https://www.youtube.com/watch?v=LABGimhsEys

https://www.youtube.com/watch?v=w1AhrEhQ0mg

https://www.youtube.com/watch?v=Xr6uNyo8Qgg

Szólj hozzá