2016. ápr 26.

A tökéletes anyák napi ajándék

írta: Jin_Ke (Fotelkommandó)
A tökéletes anyák napi ajándék

Sülve-főve együtt családi recept- és emlékkönyv

Nemsokára itt az anyák napja és az ilyenkor szokásos rituálék. Utolsó pillanatokra hagyott ajándékvásárlás, virágboltok és vadon élő bokrok lerohanása, esetleg az ötlettelenségbe belefulladva csoki, vagy bonbon vásárlás. Adunk egy tippet, hogy tudsz olcsón és gyorsan olyan kreatív ajándékhoz jutni, aminek minden Anya garantáltan örülni fog, ráadásul nem szárad ki két nap múlva, és a szavatossági ideje is korlátlan.

Tegye fel a kezét, akivel nem egyszer előfordult már, hogy szakácskönyvet kapott ajándékba, majd a mikor felütötte, hogy ebédet vagy vacsorát készítsen a családnak, rájött, hogy a receptek nagy része, vagy nem lép túl a tegyük az olajba a panírozott csirkét minőségen, vagy - pont ellenkezőleg - annyira bonyolult, hogy órákat kéne görnyednünk a fazék felett mire a leírtakhoz hasonló eredményt kapnánk?! Ugye, hogy ugye? Na, akkor most mutatunk egy olyan perszonalizálható szakácskönyvet, ami minden szempontból kilóg a sorból és több mint tökéletes anyák napi ajándék.

A Sülve-főve együtt családi recept- és emlékkönyvet egy fiatal testvérpár készítette édesanyjuk 60. születésnapjára, a könyv azonban akkora sikert aratott, nem csak baráti, hanem szakmai berkekben is, hogy végül jelentősen kibővítve került kereskedelmi forgalomba. Így több mint 75 receptet és hat hosszabb elképeszőten aranyos családi történetet találunk, 160 oldalon.

webre-borito1_copy.jpg

Külcsín

A könyv a borítótól a hátlapig minőségi cucc. A tördelésért és a grafikai megoldásokért Kőfaragó Annát, míg a csodálatos, nyálmirigyeket próbára tévő fotókért Kőfaragó Zsuzsit illeti sok dícséret, és intenzív süveg lengetés. Külön érdekesség egyébként, hogy míg a legtöbb szakácskönyvek túlnyomó töbsségében az oldalak sablonszerűek  és hasonló felépítésűek, addig a Kőfaragó testvérek receptkönyvében gyakorlatilag nincs két egyforma oldalpár. Ettől nem csak sokkal egyedibb és minőségibb hatást kelt, de nem is fordul hamar unalomba.

Kitűnő, kreatív és egyedi ötlet, hogy a könyvet megfordítva saját borítót is készíthetünk hozzá, mellyel teljesen egyedi ajándékká varázsolhatjuk. A fejjel lefelé tartott könyvet kinyitva pedig, kapunk pár üresen hagyott oldalt a családi receptek megörökítésére is.

Belbecs

A design-t már eleget dícsértük és hál' istennek a receptekre sem lehet panasz. Három óriási erénnyel rendelkezik, szinte mindegyik. Az első, hogy egyik étel sincs túlbonyolítva. Valamennyire szinte mindegyiket ismerjük, vagy kötődik hozzá valamilyen élményünk, de nem gondoltk volna, hogy ennyire egyszerűen elkészíthetőek. A második, hogy minden recept tartalmaz egy kis újdonságot, egy kis izgalmat és pár tippet, amiknek segítségével valóban gyorsan tudunk minőségi ételeket tálalni. A harmadik, hogy a receptek egyedi módon szólítják meg az olvasót. Nem egy sablonos útmutatót kapunk, hanem egy olyan családi történetekkel tűzdelt receptkönyvet, ami még a receptek nélkül is szívet melengető olvasmány. Egy-két recept olvasásakor megelevenedik a nagymama által készített palacsinta illata, a kerti grillezések hangulata és azok a szép emlékek amikor ott sürögtünk forogtunk a szülők mellett a konyhában, és bár valójában lehet, hogy többet zavartuk őket, mint amennyit segítettünk, de ennek ellenére mégis úgy éreztük, nélkülünk nem lett volna olyan finom vacsora.

 

A lányok egyébként folyamatosan posztolnak egyszerű, de annál finomabb recepteket is a http://sulvefoveegyutt.blog.hu linken található blogjukon.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeret főzni és aki családcentrikus. Édesanyáknak és Nagymamáknak szívmelengető ajándék, garantált sírás faktorral. Egyedülálló és fiatal pároknak tökéletes és egyszerű útmutató ahhoz, hogy a főzés valójában mennyire egyszerű és szórakoztató is lehet. Találunk benne pár perces recepteket, amik tökéletesek a kisebb baráti összejövetelekhez és picit több időt igénylő, de egyáltalá nem bonyolult ételeket, amik nagy családi banzájokon is tökéletes választásnak bizonyulnak majd. Egyszerű mártogatós receptek, frissítő és gyorsan elkészíthető levesek, laktató és különleges főételek, na és persze ínycsiklandó desszertek. Mindez érthetően elmagyarázva, szívhez és gyomorhoz szóló fogalmazásban és elképesztően kreatív és ízléses illusztrációva

Megsúgjuk, a jövőben érdemes lesz odafigyelni erre a két lányra :)

Mennyibe kerül?

Ha online rendeljük meg, akkor 3990 ft +900 ft szállítási költségért juthatunk hozzá, de korlátozottan személyes átvétel is megoldható.

A könyvesboltok polcairól 4490 ft-os áron emelhetjük le.

Hol kapható?

- Online az  http://sulvefoveegyutt.hu/megrendeles.html linken.

- A  Könyvmoly könyvesbolt polcain. (Westend City Center, Pólus Center, Váci úti Tesco)

- A Mono Art & Design-ban.

- Az újpesti Központ Bisztróban és a Café Five-ban a Szépvölgyi úton.

- Biatorbágyon, a Kisgombos Meseboltban.

 

 

Szólj hozzá

kult gasztro