2016. ápr 15.

Mozipremierek #1

írta: Jin_Ke (Fotelkommandó)
Mozipremierek #1

Mit nézzek a jövő héten?

Jövőheti mozipremierek:

A törzs - The Tribe

ukrán krimi-dráma, 126 perc

Bemutató: 2016. április 21.

"Szergej új diák a siketek bentlakásos iskolájában. A fiú belekeveredik egy, az iskolai falain belül működő, kamaszokból álló bűnszövetkezetbe. Része lesz a hierarchiának, ahol minden olajozottan is működik egészen addig, amíg bele nem szeret Annába, az egyik általuk prostituáltként futtatott lányba - megszegve ezáltal "a törzs" íratlan szabályait."

A trailer alapján biztos, hogy nem első randis film. Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet, ha siket gengszterek és annak készülő kölykök balhéznak? Ugye, hogy nem. Pedig a trailer alapján, pontosan ugyanolyan durva mint más esetben, de külső szemlélőként sokkal nyomasztóbb, hiszen egy szó sem hagyja el a szájukat közben. És ahogy a nagy igazság a trailerben is elhangzik: "A szerelemhez és gyűlölethez nincs szükség szótárra"

 

Beépített tudat - Criminal

angol-amerikai sci-fi akciófilm, 113perc

Bemutató: 2016. április 21.

"A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A személy, aki képes lehet befogadni a férfi emlékeit, érzéseit, és így segíthet megfékezni a katasztrófát, egy féktelen bűnöző."

Még mindig az idősödő akciósztárok alkonyát éljük. Liam Neeson, Sean Penn és Pierce Brosnan után, most Kevin Costneren a sor, hogy két órán keresztül keménykedjen a vásznon. A trailert elnézve, nem számítok sok jóra, mert bár a színészgárdát tisztességesen összerántották, a történet túlságosan blődnek tűnik ahhoz, hogy komolyan lehessen venni. Meglátjuk.

 

A dzsungel könyve - The Jungle Book

amerikai kalandfilm - 105 perc

A leírástól azt hiszem eltekinthetünk. Alapvetően nem vagyok oda az ilyen jellegű feldolgozásokért, de Jon Favreu rendezéseit néha nagyon tudjuk szeretni, szóval mindenképpen kíváncsian várjuk. Nem utolsó érv az sem, hogy erre a filmre nyugodtan elvihetjük a csemetéket is. Sőt, kifejezetten ajánlott. 

Szólj hozzá

film