2016. aug 18.

10 + 1 reboot, amik reméljük sosem készülnek el

írta: AnthonyStark
10 + 1 reboot, amik reméljük sosem készülnek el

Mivel kezd lecsengeni a "habzó száj" effektus az új szellemirtókkal kapcsolatban, elgondolkoztunk azon, hogy mely filmeket lehetne esetleg még teljesen feleslegesen leforgatni az ellenkező nem tagjaival. 

Kis kitérőként azért a szellemírtók új részéről muszáj szót ejtenünk. Alapvetően a koncepcióval már kezdek megbarátkozni, miszerint minden, valaha sikeres - olykor még olyat is ami nem volt az - filmet rebootolnak, és leforgatnak a 21. század technológiáival, és a mai igényeknek megfelelően.
Ennek a hullámnak köszönhetően születnek olykor kellemes, bár inkább mérsékelten sikeres újrázások. Ez az év, és az elkövetkezendők is ki fognak emelkedni az eddigiek közül, hiszen most már semmi sem érinthetetlen odakünn. A már említett Szellemírtókon kívül érkezik idén az eredetivel 11 Oscar díjat begyűjtő Ben-Hur mai változata, a Hét mesterlövész... Na jó, ha western, az mondjuk jöhet.

melissa-mccarthy-lanyai-anyjuk-nyomdokaiba-lepnek-03181257.jpg


Néhány az elkövetkezendő években érkezők közül:

Sebhelyesarcú, Csupasz Pisztoly, Múmia (ez mondjuk Tom Cruise-sal érkezik, szóval még jó is lehet).


Alapvetően mint mondtam, a kezdeményezéssel már kezdek megbarátkozni és reménykedve várom hogy mely filmeknél nem kell a fejemet fogva, remegve nézni a kedvenc filmjeink meggyalázását. Azzal a koncepcióval viszont egy cseppet sem tudok megbékélni, hogy csak a manapság előtérbe kerülő egyenjogúság címszóval nyomják le a torkomon ezeket. Mint Szellemírtók rajongó, évek óta vártam egy folytatást, a majdnem eredeti felállással, de Harold Ramis sajnálatosan elhunyt azóta. Ehelyett kaptam egy propaganda filmet, melyben a film célja nem az volt, hogy tovább bővítsék az évtizedek alatt felépített, - és olykor parlagon hagyott - Ghostbusters univerzumot, vagy új nézőpontból leforgassák az eredeti történetet. Nem, itt egyedül Paul Feig agymenését nézhetjük megközelítőleg két órában. A film félre értés ne essék, nem rosszabb mint a mozikba kerülő filmek 60%-a, csak én még mindig egy romantikus világban hiszek, ahol nem az számít egy film elkészítésekor, hogy milyen neműek a szereplők, milyen bőrszínűek, hanem az, hogy azok a szerepek jól megírtak legyenek, és passzoljanak az adott forgatókönyvhöz. Régen rossz, mikor a forgatókönyvet írják a főszereplőhöz, és nem a színésznek kell megformálnia az írók által megálmodottakat.
Nem célunk felbőszíteni a habzószájú feminista pártot, nagy nagy tisztelői vagyunk a női nemnek, hovatovább, nálam minden nő az élet csodája.

ghostbusters-full-new-img.jpg


Pusztán szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba azzal, hogy leírjuk, vannak szerepek/filmek, amelyeket csak azért leforgatni, mert akár nő is eljátszhatja, nem jelenti azt, hogy érdemes is...


Mivel a cikk apropója az ötletgyártás, és Paul Feig munkájának megkönnyítése a továbbiakra, összedugtuk a fejünket Jin_Ke kollégával, és előkotortunk néhány korábbi filmet, amelyeket akár női főszereplővel is le lehetne forgatni. (reméljük érzékletes példáink megmutatják, hogy vannak filmek, és szerepek, amiket férfiakra írtak, és talán jobb is ez így...)

1.
Godmother
Főszerepben: Meryl Streep, mint Michael Corleone - Michelle Corleone -, aki egy nagy multicég alkalmazásában áll, de mivel az üzlet tönkremegy, elkezd dolgozni a családi üzletben. Ahol édesanyja, Betty White a Donna.

További szerepekben:


Freda: Natalie Portman
Sonja Corleone: Melissa McCarthy

2.
Gyűrűk Asszonya
Főszerepben: Emilia Clarke, ha három sárkányt tud irányítani, és nem fog rajta a tűz, talán a Nazgulokat is háziállattá szelidíthetné, bár, az a gyűrű egészen szép, ki tudja, lehet megtartja.

3.
Harcosok Klubja
Főszerepben: Megnéznénk ahogy Margot Robbie és Charlize Theron egymásnak esik. Bár a klub első szabályát, miszerint nem beszélünk a klubról, lehet hogy mégis kikotyognák.

4.
Forrest Gump
Főszerepben: A kicsit együgyü Melissa McCarthy által alakított Forrest Gump megható története. Bemutatásra kerül a filmben ahogy megjárja a Vietnámi háborút, kezet ráz Amerika női elnökével, Hillary Clintonnal és kiszalad pisilni a sok Coca-Cola elfogyasztása után. Majd letolva a nadrágját, megmutatja az elnöknek a "millió dolláros" sebesülését. Láthatjuk ahogy futballozik a női ligában.

5.
Tango és Cash
Főszerepben: Charlize Teron és Emily Blunt. Az állandóan vetélkedő zsarupáros történetei, a költséghatékonyság jegyében főleg Magyarországon játszódnának. A tőrbecsalt páros megpróbál kitörni a Kalocsai női fegyházból, majd az 51-es úton élet/halál harc veszi kezdetét az őket üldöző rend és polgárőrökkel. 

6.
Rihanna közlegény megmentése
- Főszerepben, Rihanna, mint Ryan közlegény, Miller Kapitány szerepére pedig Helen Mirren volna a tökéletes, a Red-ben megmutatta hogy oda tud vágni ha kell.

7.
Életrevalók
Főszerep(ek)ben: Whoopy Goldberg, valamint Angelina Jolie, csodálatos párost alkotnának a vásznon. (apropó, természetesen ebből is érkezik új verzió, Brian Cranston, és Kevin Hart főszereplésével...)

8.
Gladiátor
Főszerepben Jennifer Lawrence, mint Maxima, Commodus szerepét pedig Cate Blanchettre osztanánk.

9.
Túl a barátságon
Főszerepben: Scarlett Johansson és Kate Beckinsale. (Na jó, ezt speciel azért tényleg el tudnánk nézni.)

10.
Gran Torino
Főszerepben: Sandra Bullock, a megkeseredett ex rendőr, aki a környéken lakó férfiakat ki nem állhatja.

 

+1.
Ocean's Eleven
Főszerepben: Sandra Bullock, Cate Blacnhett, Elizabeth Banks, Helena Bonham Carter, Jennifer Lawrence
Ez mondjuk pont kakukktojás, mivel valóban el fog készülni, a fenti színésznők pedig, bár pletykaszinten, de valóban felmerültek mint főszereplők...

 

+2

Whiplash

Főszerepben: Julia Roberts, aki egész életét arra tette fel, hogy világhírű szájharmonikás legyen, de nem tud megfelelni keménykezű tanárjának, Helen Mirrennek.


*Külön enciklopédiát tudnék írni arról, hogy Melissa McCarthy mint jelenség mennyire dühítő, hiszen semmivel nem nagyobb a színészi, vagy humor repertoárja, mint Adam Sandlernek, de mégis, az egyiket köpködik Hollywoodban, a másikat pedig független, erős nőként prezentálják, és tapsolnak a humoráért...Pedig semmivel sem áll jobban egy nőnek a káromkodás és a fingás mint egy férfinak...

Szólj hozzá